Onder constructie

Geachte klant.

We zijn bezig om online reserveren mogelijk te maken. Helaas is dit momenteel nog niet het geval. Voor boekingen neem s.v.p. contact op met een van onze boekingsadressen, via e-mail of telefoon. De adressen zijn te vinden onder het kopje Boekingen. Excuus voor het ongemak.

Home

Online boeken

 
Voor groepen kan geboekt worden voor varen met een zomp over de Regge in Enter, Rijssen of Helendoorn of een bezoek aan de werf te Enter. Individuele personen kunnen mee varen met onze, op vaste tijden georganiseerde Bijzondere Vaarten. Voor bepaalde bijzondere vaarten kan ook geboekt worden voor groepen op een door je zelf gekozen dag. In de zomer zjjn er vaste vaarten, boeking niet nodig. Meer informatie elders op deze website.

 

Maak een keuze  

Varen 1 of 2 uur, groepen

 

Bijzondere vaarten, individueel of groepen

 

Werf+varen+rondleiding, groepen

   

  

  Info en contact

  

Boeken zonder zorg!

Boek 2 dagen voor bezoek of vaart, bevestiging met gegevens per e-mail, annuleren tot 2 dagen voor afspraak, geen vooruitbetaling.

 

 ►Let op: vanaf 28 oktober 2019 tot nader order geen boekingen mogelijk voor varen Enter, i.v.m. werkzaamheden aan de Regge.

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder