Vaste Vaarten in 2016

Er zijn 3 lokaties voor vertrek en aankomst:

  • Rijssen de Pelmolen
  • Enter Scheepswerf de Waarf
  • Hellendoorn ijsfabriek

In de vakantietijd, als veel toeristen een leuk vaartochtje willen maken, is er elk uur een afvaart. Vanaf 11.00 uur tot de laatste afvaart om 16.00 uur zonder te reserveren. Twee schippers zijn aan boord, waarvan de ene vaart en de ander vertelt over allerlei wetenswaardigheden. Interessant om te zien hoe de rivier de Regge weer zijn oude loop terug krijgt en als u geluk heeft kunt u het ijsvogeltje zien vliegen.

De Vaste Vaarten zijn in de zomermaanden juli en augustus.

 

In RIJSSEN vaart de Enterse zomp “Regt door Zee” vanaf de haven bij de Pelmolen in Rijssen, vanaf 11 juli t/m 2 sept. 2016 op maandag t/m vrijdag. 

Groepen voor Rijssen kunnen in deze tijd vaartochten bespreken na 17.00 uur en op zaterdag de gehele dag.

 

In ENTER vaart de Enterse zomp "De Vriendschap" vanaf de Enterse Waarf in Enter, vanaf 9 juli t/m 27 aug. 2016 op dinsdag t/m zaterdag.  

Groepen voor Enter kunnen in deze tijd vaartochten bespreken na 17.00 uur en op maandag de gehele dag.

 

In HELLENDOORN vaart de Enterse zomp "de Schuttevaer" vanaf achter de IJsfabriek in Hellendoorn, vanaf 9 juli t/m 3 sept 2016. op dinsdag t/m zaterdag.  

Groepen in Hellendoorn kunnen in deze tijd vaartochten bespreken na 17.00 uur en op maandag de gehele dag.

    

 

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder