Varen in Hellendoorn

 

Varen in Hellendoorn begint achter de ijsfabriek, U kunt varen met de Enterse zomp "de Schuttevaer".

Tijdens de vaart zijn er altijd twee schippers bij u aan boord. De ene stuurt en de andere schipper vertelt over de zomp, hun bouw en geschiedenis, de Regge en de flora en fauna waar u langs vaart. Tijdens de tocht, die afhankelijk van uw wensen 1 uur of langer duurt zal de stemming er goed in komen, zeker als u trakteert op een hapje en een drankje...

 

Door obstakels in de Regge, zoals stuwen, is het niet mogelijk een vaartocht van plaats naar plaats te maken. De zomp keert op een zeker moment en gaat dan terug naar het startpunt. De zomp vaart niet van Hellendoorn naar Rijssen of omgekeerd.

 

Vaste vaarten

In de zomermaanden juli en augustus zijn de zogenaamde Vaste Vaarten. Dan kunt u elk uur varen van 11.00 t/m 16.00 uur zonder te reserveren.

Groepen kunnen in deze tijd vaartochten bespreken na 17.00 uur en op maandag.

Klik hier voor meer informatie over de vaste vaarten.

 

 

Bijzondere Vaarten

Ook worden er in de zomermaanden bijzondere vaarten georganiseerd.

De Volgende vaarten zijn te boeken voor Hellendoorn:

  • Vroege Natuurvaart inclusief koffie en broodje
  • Avondroodtocht inclusief koffie en drankje
  • Overtoomtocht inclusief lunch en drankje

Klik hier voor meer informatie over de bijzondere vaarten.

 

Tot ziens op de Regge!

 

  Ga naar boekingen en adressen

  

 

 

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder