Wat er mogelijk is

Je kunt online boeken voor groepen. Dit is mogelijk voor varen op 3 locaties en voor een bezoek aan de Waarf te Enter.

Varen op drie locaties (max. 25 personen)

Varen kan in Enter bij de Waarf, in Rijssen bij de Pelmolen en in Hellendoorn achter de ijsfabriek
Op alle drie locaties kan men 1 of 2 uur varen waarvoor je online kunt boeken. 3 uur of langer varen kan in Rijssen en Hellendoorn, hiervoor s.v.p. contact op nemen. Voor scholen geldt speciaal tarief € 70,- per uur.

Varen: duur, prijs, locatie 
1u € 90 Enter, Rijssen, € 80 Hellendoorn
2u € 165 Enter, Rijssen, €155 Hellendoorn
3u € 230 Rijssen, € 220 Hellendoorn

Bijzondere vaarten zijn er op speciale tijden. Hiervoor kan per persoon geboekt worden. Je kunt meevaren met een georganiseerde vaart. Hiervoor kan online geboekt worden tot de boot vol is. In de agenda worden alleen de tochten getoond waarvoor nog voldoende plek is. Het kan zijn dat voor het aantal personen dat je opgeeft er geen plek is, probeer dan een kleiner aantal of  kies een andere datum of locatie.
Voor groepen kunnen we avondroodtochten organiseren buiten de geplande datums, hiervoor kun je een reservering maken onder het kopje Bijzondere Vaarten.

In de zomer zijn er vaste vaarten  op alle drie locaties. Hiervoor hoeft niet geboekt te worden.
Duur 1 uur, prijs € 4,50 (kinderen van 2 tot 12 jaar € 2,50). 

 

Werf, De Waarf te Enter (max. 40 personen)

Op de werf kun je vergaderen en een partijtje houden, zelfs trouwen op de Waarf is mogelijk. Lekker genieten van een heerlijke lunch, een koud/warm buffet of lekkere hapjes, het kan allemaal. Wij zorgen voor de catering. Ook is het mogelijk een rondleiding te krijgen (duur 30 minuten, € 25,00). Voor  groepen kan een bezoek aan de werf geboekt worden. Bij het boeken kun je in het veld Opmerking invullen wat je wenst. Je kunt enkelvoudige boekingen maken, d.w.z. je boekt voor elk item apart, werfbezoek, rondleiding en varen. Je kunt echter ook een arrangement kiezen. In alle gevallen wensen over eten en drinken aangeven bij Opmerking.

Boeking van de werf altijd in combinatie met rondleiding of vaart.

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder