Locatie Hellendoorn

Hellendoorn is een sfeervol dorp gelegen op de Sallandse Heuvelrug en aan de rivier de Regge. Hellendoorn is bekend van het Avonturenpark.

De omgeving is schitterend en zeer geschikt om mooie wandelingen in de natuur te maken. Maar hoe zou het zijn om die prachtige Twentse natuur eens vanaf het water te bewonderen? Gezellig samen met familie, vrienden of collega's. En dat te doen met een historisch vaartuig. In Hellendoorn ligt achter de ijsfabriek de Enterse zomp "de Schuttevaer".

Er zijn altijd twee schippers bij u aan boord. De ene vaart en de andere schipper vertelt over de zomp, hun bouw en geschiedenis, de Regge en de flora en fauna waar u langs vaart. Tijdens de tocht zal de stemming er goed in komen, zeker als u trakteert op een hapje en een drankje...

Tot ziens op de Regge!

  

 Online boeken  

 

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder