Enter

Werfstraat 19, 7468GG, Enter

 

 

Varen, rondleiding en bezoek aan de werf, voor groepen

 

Maak keuze 

 

 

Werf

Met "werf" of "werfbezoek" wordt bedoeld dat de zaal op de begane grond bij de werf wordt gereserveerd. De zaal is geschikt voor maximaal 40 personen. Je boekt de tijd dat je gebruik maakt van de zaal voor bijvoorbeeld vergadering, lunch of buffet. Gewoon een kopje koffie drinken of borrelen kan natuurlijk ook. Wij verzorgen de catering en de bediening. Het is niet mogelijk de zaal te huren zonder onze service. Je kunt tevens kiezen voor een rondleiding, een gids leidt je dan rond op de werf. Binnenkort wordt bepaald in welke vorm de in aanbouw zijnde schuur kan worden geboekt.

Je kunt je wensen kenbaar maken bij Opmerkingen.

Voor complexere boekingen s.v.p. contact met ons opnemen via email of telefoon.

 

Contact

Boekingen Enterse Zomp

Eversdijk 6A, 7468 PV Enter

e-mail: boekingen@entersezomp.nl

tel. 0651773357

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur.
zaterdag 09.00-15.30 uur.

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder