Boekingen 2021

In verband met Corona is ons programma aangepast. Varen kan na reservering van een groepsvaart van 1 uur onder begeleiding van 2 schippers.

Te boeken vaarten voor Rijssen, Hellendoorn en Enter. Vaarten vanaf begin april  tot eind oktober  maandag t/m zaterdag, 13.00, 14.30, 16.00 en 19.00 uur (onder voorbehoud vanwege corona). 

Neem s.v.p. contact met ons op als je op andere tijden wilt varen, doe dit minimaal 4 dagen van tevoren, zodat we het kunnen organiseren.

Het maximum aantal personen per vaart is beperkt (volwassene: 13 jaar of ouder)
   - Enter/Rijssen: 2 volwassen stellen en maximaal 4 individuele volwassenen en enkele kinderen.
   - Hellendoorn: 3 individuele volwassenen of 2 volwassen stellen of 1 volwassen stel met 2 volwassenen, 4 kinderen.
Voorwaarde is dat kind komt uit een gezin/huishouden van een meevarende volwassene. De prijs voor een groepsvaart is € 45,- per uur voor Enter en Rijssen, voor Hellendoorn is dit € 35,- per uur.

Groepsvaarten voor scholen:
Hiervoor is vooraf overleg gewenst in verband met de coronamaatregelen, groepsgrootte. Er kan gedacht worden aan opsplitsing van grote groepen, dit bijvoorbeeld in combinatie met een andere activiteit zoals een natuurwandeling. De prijs voor een vaart voor scholen is € 75,- per uur.

Varen in combinatie met een rondleiding op de Pelmolen te Rijssen:
Tarief is € 50,-. per vaart/rondleiding. De boekingstijd is de vaartijd, duur van de vaart 1 uur. Vaartijden voor combi-ticket: di. t/m vr. 13:00, 14:30, 16:00, t/m september. Openingstijden Pelmolen: di. t/m vr., apr. t/m sept.:10.00-17.00; okt. t/m mrt:13.00-17.00. Bij vaart van 16:00 uur, molen vooraf  (15.00 uur) bezoeken. Let op dat je op tijd terugbent voor de laatste vaart van 16.00 uur.

 

 Contact en Info 

Boeken en annuleren: Varen tot 1 dag van tevoren. Werfbezoek tot 7 dagen van tevoren.

Boek hier

Vrijwilligers, voor de eerste 24 uur zie je hier niet of er geboekt is, voor daarna wel. Voor alle vaar-boekingen ga naar Over ons

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder