Alle boekingen

In verband met Corona is ons programma aangepast, we bieden de mogelijkheid om een vaart met een van onze zompen te maken na reservering. U kunt een reservering maken om een zomp voor een één uur te huren en een vaart te maken. Twee schippers zullen u begeleiden. Vaarten zijn mogelijk op vier tijdstippen na de middag op elke dag van de week behalve op zondag. De tijden zijn 13.00, 14.30, 16.00 en 19.00 uur.

De vaarten zijn alleen mogelijk voor groepen die geboekt hebben. Het aantal personen is vanwege de 1½ meter-maatregel zeer beperkt. Voor Enter en Rijssen is het maximum aantal volwassenen (13 jaar of ouder) per vaart 6, voor Hellendoorn is dat 3. Voor Enter en Rijssen geldt dat er maximaal 6 kinderen onder de 13 jaar mee kunnen varen, voor Hellendoorn geldt een maximum van 4 kinderen. Voorwaarde is dat kind komt uit een gezin/huishouden van een meevarend vowassen persoon. Het maximum aantal volwassenen voor een werfbezoek is 10.

De prijs voor een groepsvaart is € 45,-, dit geldt voor alle drie locaties.

We hopen in 2021 weer met een volledig programma te kunnen komen.

 

Belangrijk voor vrijwilligers

Controle op boekingen voor varen: Afspraak maken voor varen kan tot 2 dagen vóór de afspraak. Dat is de reden dat er in deze module geen beschikbare tijden getoond worden voor de eerste 2 dagen en kun je voor die dagen hier niet zien of er geboekt is. Vaar-boekingen voor na 2 dagen vanaf nu (48 uur), kunnen in deze module wel worden gezien door te controleren of een tijd ontbreekt bij de beschikbaarheid. Om de korte termijn vaar-boekingen te kunnen zien ga naar Over ons, Controle Boekingen.

 

Boek hier

Boeken en annuleren: Varen tot 2 dagen van tevoren, Werfbezoek tot 7 dagen van tevoren.

Contact

Boekingen voor Rijssen en Enter (incl. werf):
Boekingen Enterse Zomp

Eversdijk 6 A, 7468 PV Enter

e-mail: boekingen@entersezomp.nl

tel. 0651773357

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur
zaterdag 09.00-15.30 uur.

---

Boekingen voor Hellendoorn:

Tourist Info/VVV Nijverdal

Willem Alexanderstraat 7c, 7442 MA Nijverdal

email: info@vvvnijverdal.nl

tel. 0548612729

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag van 11:00 - 17:00
Dinsdag- en donderdagavond tot 20:00 uur

 

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder