Alle boekingen

In verband met Corona is ons programma aangepast. Varen kan na reservering van een groepsvaart van 1 uur onder begeleiding van 2 schippers. Vaarten 13.00, 14.30, 16.00 en 19.00 uur van maandag t/m zaterdag. Het maximum aantal personen per vaart is beperkt. Enter/Rijssen: 6 volwassenen (13 jaar of ouder) en 6 kinderen; Hellendoorn: 3 volwassenen en 4 kinderen. Voorwaarde is dat kind komt uit een gezin/huishouden van een meevarende vowassene. Het maximum aantal volwassenen voor een werfbezoek is 10.

De prijs voor een groepsvaart is € 45,-, dit geldt voor alle drie locaties.

Varen in combinatie met een rondleiding op de Pelmolen te Rijssen is ook mogelijk. Tarief is € 50,-. per vaart/rondleiding. De boekingstijd is de vaartijd, duur van de vaart 1 uur. Vaartijden voor combi-ticket: di. t.m vr. 13:00, 14:30, 16:00. Openingstijden Pelmolen: di. t/m vr., apr. t/m sept.:10.00-17.00; okt. t/m mrt:13.00-17.00. Bij vaart van 16:00 uur, molen vooraf bezoeken.

  

 Info en contact 

Boek hier

Boeken en annuleren: Varen tot 1 dag van tevoren, Werfbezoek tot 7 dagen van tevoren.

 Vrijwilligers, voor de eerste 24 uur zie je hier niet of er geboekt is, voor daarna wel. Voor alle vaar-boekingen ga naar Over ons, Controle Boekingen.

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder