Vaste Vaarten 2023 

Locaties: Enter, Rijssen, Hellendoorn. Met een vaste vaart kun je meevaren zonder te boeken of te reserveren. De vaart duurt 1 uur. Volwassenen € 6,00  kinderen (4 t/m 12j) € 4,00.

RIJSSEN, ENTER, HELLENDOORN:

Tijdens de herfstvakantie zijn er op woensdag en zaterdag vaste vaarten op alle drie locaties:14,18,21,25,28 okt: 12.30,13.30,14.30 uur.

ENTER:

Tijdens de vaste vaarten is het terras open en kun je ook het Ontdek & Doe centrum te Enter bij de Waarf individueel bezoeken zonder boeking. Terras open 11:00-17:00 uur. Ontdek & Doe open 13:00-16:00 uur.

RIJSSEN:

Er zijn combikaarten verkrijgbaar bij de Pelmolen voor een vaste vaart te Rijssen en een bezoek aan de pelmolen te Rijssen, alleen op woensdag.

Dagen/tijden vaste vaarten:

Groen = dagen dat er vaste vaarten zijn.

 Contact en Info

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder