Bijzondere vaarten individueel 2023

Bijzondere vaarten

Vaar mee met een van onze bijzondere vaarten die we op bepaalde dagen gedurende de zomer organiseren.

Het is mogelijk om mee te gaan met een bijzondere tocht. Varen en wandelen, hierbij is er gelegenheid om tussendoor een wandeling te maken. De tocht naar één van de overtomen is een belevenis. Romantisch is het om het avondrood te zien tijdens een tocht met de zomp.

Individueel te boeken tot de boot volgebeoekt is. Vaarten gaan door bij voldoende inschrijvingen.

Deze zomer hebben we mooie vaatochten gehad. Er zijn dit jaar geen georganiseerde bijzondere vaarten meer in Rijssen en Enter.

HELLENDOORN: Varen en wandelen, overtoomtochten: In overleg te organiseren, neem s.v.p. contact met ons op.

 Ga naar boekingen bijzondere vaarten

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder