Controle Boeking Varen

Deze pagina is bedoeld voor onze vrijwilligers om te zien of er geboekt is voor een bepaalde tijd om te varen.

Dit was vooral van toepassing in 2020 toen er vier vaste uren waren waarvoor men kon boeken. Schippers konden zien of en wanneer men moest varen. In 2021 is dit minder van toepassing omdat er vaste vaarten zijn (Enter en Hellendoorn). Bovendien is het vrij wanneer men wil varen tussen 10:00 uur en 21:00, waardoor het aantal afspraken dat getoond wordt erg groot is en deze controlemogelijkheid niet meer zo practisch is. 

Hier zie je:

  • Locaties Enter, Rijssen: Alle vaarten 
  • Rijssen inclusief combi Vaart+Pelmolenbezoek   

 

Kies locatie voor varen

    

Enter      Rijssen     Hellendoorn 

 Instructie

 

Ga naar Online-Boeken, Alle boekingen

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder