Controle Boeking Varen Instructie

Deze pagina is bedoeld voor vrijwilligers en geeft een uitleg hoe te controleren of er voor een bepaalde datum en tijd is geboekt.

In 2020 zijn alleen vaarten op vaste tijden, maximaal drie keer per dag. Er wordt alleen gevaren als er een boeking is. Klanten kunnen boeken voor de periode juli tot en met oktober, voor elke dag van de week behalve ‘s zondags. Voorlopige planning (rooster) is tot eind augustus.

De tijden zijn: 13:00, 14:30, 16:00 uur vanaf 14 september 2020

Als je staat ingepland voor een bepaalde tijd kun je op deze website zien of er geboekt is voor die tijd.

Boekingen en annuleringen zijn mogelijk tot één dag (24 uur) voor afspraak. Dat is de reden dat je onderstaande methode niet kunt gebruiken voor de eerste dag na nu. De korte termijn afspraken zijn te vinden op  beginpagina van Controle Boekingen, klik Begin.

Wil je controleren voor de langere termijn op pagina Alle boekingen volg dan onderstaande methode. Let op alleen gebruiken voor tijden na 48 uur na nu.

In de module voor boeken zijn bovenstaande drie tijden weergegeven als beschikbare tijden, als iemand geboekt heeft voor een bepaalde datum en tijd, dan is die tijd niet meer beschikbaar en dus niet meer te zien. Om te weten of er geboekt is controleer je of de tijd nog beschikbaar is of niet. Als de tijd NIET meer beschikbaar is dan heeft een klant een boeking gemaakt voor die tijd en moet er dus gevaren worden.

 

Hoe controleer je?

 1. Ga naar Online-boeken en klik Alle boekingen, scrol naar beneden
 2. Kies categorie door op rondje Varen te klikken
 3. Kies afspraaktype door op rondje te klikken, is in dit geval de locatie, Enter, Rijssen, Hellendoorn
 4. Aantal personen kun je overslaan, is voor controle niet nodig, wel voor klanten die boeken
 5. Klik Volgende
 6. Kies de datum waarop je staat ingepland, en controleer of er geboekt is:

           voorbeeld

           

          Vaartijden: 13:00, 14:30, 16:00 uur. Ontbrekende tijd is 14:30, dus is er geboekt en dient er dan gevaren te worden

 • Kies eerst de maand door horizontaal te scrollen << maand >> bovenaan kalender
 • Kies dan de datum (dag)
 • Onder de kalender staan de beschikbare tijden
 • Als er drie beschikbare tijden verschijnen, dan is er niets geboekt. Als er één of meerdere van de drie tijden ontbreken, dan is er voor de ontbrekende tijd geboekt, dan moet er gevaren worden, anders niet.
 • In voorbeeld zie je slechts 2 tijden (bij geen boeking zie je 3 tijden, zie boven), 14.30 ontbreekt, die tijd is dus geboekt en dus moet er dan gevaren worden

Nu weet je of er geboekt is en ben je in feite klaar. Je kunt de pagina verlaten. Indien je een boeking zou willen maken voor je zelf of iemand anders dan moet je een datum en tijd kiezen. Het systeem springt daarna naar het invulformulier voor persoonlijke gegevens, als je daarna de afspraak bevestigt ben je klaar met boeken en krijgt de klant automatisch een bevestiging van ons op het opgegeven e-mailadres.

 

Ga naar Online-Boeken, Alle boekingen

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder