Contact en Info

Vriendelijk verzoek: Check eerst de veelgestelde vragen. Vul eventuele opmerkingen/vragen in bij uw boeking. Zo nodig nemen wij contact op.

 veelgestelde vragen

Contactgegevens voor boekingen:

E-mail: boekingen@entersezomp.nl

Tel. 0651773357
S.v.p. alleen bellen van dinsdag t/m vrijdag, 11.00-15.30 uur. 

Info over boekingen ook te verkrijgen bij Parkgebouw, Oosterhofweg 49, 7461 BT Rijssen en bij lokale toerist-info's: 

Online boeken voor groepen

Varen op drie locaties: Enter, Rijssen, Hellendoorn

Vaarseizoen is voorbij, boeken voor vaarten kan weer als vaarschema 2024 bekend is.

Er zijn 3 locaties waarvandaan wordt gevaren. Na de vaart komt de zomp weer terug op dezelfde locatie. De werf is in Enter. Klik op adressen voor Google-maps.

Werf te Enter

Online te boeken: Bezoek aan werf, vergadering, partij, lunch en buffet, dit kan het hele jaar door. De werf is ook een trouwlocatie. Gedurende de zomer is het terras geopend, op bestelling kan er het hele jaar door catering worden verzorgd, klik hier voor mogelijkheden en prijzen. 

Ontdek & Doe

Voor ons nieuwe Ontdek & Doecentrum kun je een boeking maken voor groepen, dit in combinatie met een werfbezoek. Het bezoek aan het Ontdek en Doecentrum kost € 50,- per groep.

Als je wilt boeken voor andere tijden dan bij online-boeking is aangegeven, neem dan s.v.p. contact met ons op. Contactgegevens staan hierboven. Boeken en annuleren kan online tot een aantal dagen tevoren: varen 2 dagen vooraf, werf 7 dagen vooraf. Na boeking ontvang je een bevestigings-e-mail met link voor annuleren.

 Online boeken voor groepen

Folder

 

Op zon- en feestdagen varen we niet en is de werf gesloten.

Klik hier voor buienradar

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder