Contact en Info

Vriendelijk verzoek:

Check eerst de veelgestelde vragen. Vul eventuele opmerkingen/vragen in bij uw boeking. Zo nodig nemen wij contact op.

 veelgestelde vragen

Contactgegevens voor boekingen:

E-mail: boekingen@entersezomp.nl

Tel. 0651773357
S.v.p. alleen bellen van maandag t/m vrijdag, 9.00-16.00 uur. Tijdens de  bouwvak-vakantie (7-25 aug.) dinsdag t/m vrijdag, 11.00-15.30 uur.

Info over boekingen ook te verkrijgen bij Parkgebouw, Oosterhofweg 49, 7461 BT Rijssen (tijdens bouwvak-vakantie gesloten) en bij lokale toerist-info's: 

 Online boeken voor groepen

 

Locatie-adressen

Er zijn 3 locaties waarvandaan wordt gevaren. Na de vaart komt de zomp weer terug op dezelfde locatie. De werf is in Enter. Klik op adressen voor Google-maps.


Online boeken voor groepen

Varen op drie locaties: Enter, Rijssen, Hellendoorn

Vaart met de zomp tijdens het vaarseizoen dat loopt vanaf april t/m oktober. Vaarten online te boeken voor 3 locaties:

  • Enter: vanaf de werf
  • Rijssen: vanaf de pelmolen
  • Helllendoorn: vanaf ligplaats zomp achter de ijsfabriek

Naast de normale vaarten van 1 uur kunt u ook boeken voor een speciale vaart voor groepen: 

  • Combi Pelmolen te Rijssen
  • Overtoomtocht vanuit Hellendoorn
  • Tocht naar Exoo en terug te Enter

Prijzen groepsvaarten

Voor scholen hanteren we een speciaal tarief van 75 € per vaart.

Werf te Enter

Veel mogelijkheden op de Waarf te Enter. Online te boeken: Bezoek, vergadering, partij, lunch en buffet, dit kan het hele jaar door. 

Ontdek & Doe

Voor ons nieuwe Ontdek & Doecentrum kunt u een boeking maken voor groepen, dit in combinatie met een werfbezoek. Het bezoek aan het Ontdek en Doecentrum kost € 50,- per groep.

Als u wilt boeken voor andere tijden dan bij online-boeking is aangegeven, neem dan s.v.p. contact met ons op. Contactgegevens staan hierboven. Boeken en annuleren kan online tot een aantal dagen tevoren: varen 2 dagen vooraf, werf 7 dagen vooraf. Na boeking ontvangt u een bevestigings-e-mail met link voor annuleren.

 Online boeken voor groepen

Bijzondere vaarten, individueel online te boeken

Bij bijzondere vaarten kunt u individueel meevaren. Meer mensen kunnen boeken voor dezelfde vaart totdat de boot is volgeboekt. Voor bijzondere vaarten kan men voor individuele personen een boeking maken. De vaart gaat door als het aantal persoen waarvoor is geboekt 10 of hoger is.

Vaste Vaarten, individueel zonder boeking 

In het vaarseizoen organiseren we vaarten op vaste tijden. Met deze vaarten kunt u individueel meevaren zonder boeking.

Werf

Een bezoek aan de werf te Enter is meer dan de moeite waard. Een vergadering of partijtje houden op de werf, dat kan. De werf is ook een trouwlocatie. Gedurende de zomer is het terras geopend, op bestelling kan er het hele jaar door catering worden verzorgd, klik hier voor mogelijkheden en prijzen. Nieuw bij de werf is het Ontdek & Doe centrum, waar u alles te weten kan komen over de zomp. U kunt reservering/boeking maken voor groepen.

 Online boeken voor groepen

Op zon- en op feestdagen varen we niet en is de werf gesloten.

Klik hier voor buienradar

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder