Info herfst-winter 2021

Contact

Boekingen voor Rijssen en Enter (incl. werf):
Boekingen Enterse Zomp
Eversdijk 6 A, 7468 PV  Enter
e-mail: boekingen@entersezomp.nl
tel. 0651773357
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur
zaterdag 09.00-15.30 uur.

---

Boekingen voor Hellendoorn:
Tourist Info/VVV Nijverdal
Willem Alexanderstraat 7c, 7442 MA Nijverdal
email: info@vvvnijverdal.nl
tel. 0548612729
Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag van 11:00 - 17:00
Dinsdag- en donderdagavond tot 20:00 uur.

Varen op drie locaties

Het vaarseizoen is voorbij, daarom is online boeken voor varen momenteel niet mogelijk. Neem contact met ons op over de mogelijkheden. Online boeken voor de werf kan het hele jaar door. We hopen in 2022 weer volop te varen. Contactgegevens zie hierboven. 

Werf te Enter

Voor bezoek, vergadering, partij, lunch en buffet gelieve men te boeken. Op tijd boeken (en annuleren eventueel) s.v.p:  Werfbezoek tot 7 dagen van tevoren. Na boeking ontvang je een bevestigings-e-mail met daarin een link. 

 Online boeken

 

 Locatie-adressen

Er zijn 3 locaties waarvandaan wordt gevaren. Na de vaart komt de zomp weer terug op dezelfde locatie. Klik op adressen voor Google-maps.

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder