Info 2021

 

Corona 

Dit zijn onze coronaregels:

Het maximum aantal personen voor varen (15 voor Enter/Rijssen, 14 voor Hellendoorn) geldt als alle meevarenden vaccinatie kunnen bewijzen door middel van gele boekje, Eu Digitaal Corona Certificaat (DCC), of bevestiging op papier dat men ontvangt na de vaccinatie. Een bewijs dat men binnen 72 uur getest is op Corona  volstaat ook. Dit alles geldt voor personen van 13 jaar en ouder. Iemand zonder bewijs kan alleen meevaren met mondkapje en als afstand van 1,5 meter tot die persoon aangehouden kan worden. 

Ook voor vergaderingen en partijen in de binnenruimte van de werf geldt de regel dat men een bewijs van vaccinatie of negatieve test kan laten zien.

    

  

 

==========================

 

    

 

Varen 3 locaties

Maximum aantal personen per boot: Enter/Rijssen 15, Hellendoorn 14. Maximum aantal personen is 2/3 van normale capaciteit, wettelijke norm.

  

Vaste vaarten zonder boeking:

Deze zomer, in juli en augstus 2021, varen we weer op vaste tijden in Enter en Hellendoorn, je kunt dan meevaren zonder te boeken. Er zijn geen vaste vaarten in Rijssen. Lees meer.

  

Varen voor groepen na boeking:

Je kunt een zomp boeken voor één of meerdere uren, bijvoorbeeld ‘s morgens voor een natuurvaart in combinatie met een wandeling in het Reggegebied of een vaart met een groep naar de Overtoom om te ervaren hoe de boot het hoogteverschil in de Regge al klunend overbrugt. Met een hapje en een drankje is het helemaal compleet. Overtoomvaarten zijn alleen mogelijk vanuit Rijssen en Hellendoorn. Op iedere locatie kunnen vaarten "op maat" aangeboden worden. Een boottocht is eenvoudig te boeken via deze site. Neem s.v.p. contact met ons op als je speciale wensen hebt, doe dit minimaal 4 dagen van tevoren zodat we het kunnen organiseren.

 

  Online boeken

 

Scholen:

Voor scholen kunnen we speciale groepsvaarten organiseren, klik hier voor meer informatie over educatie en groepsvaarten voor scholen.

 

Tips:

  1. We houden de coronaregels in acht.
  2. Bij tijd van vaartochten is inbegrepen de tijd van in- en uitstappen (ongeveer 5 minuten).
  3. Per ligplaats is er één boot beschikbaar om te varen.
  4. Ondanks dat het water erg ondiep is, zijn er zwemvesten beschikbaar voor wie dat wil. Indien de weersomstandigheden slecht zijn of worden, beslissen de schippers ter plekke over uitstel of afgelasting.
  5. Er zijn paraplu's aan boord.
  6. Bij een buitentemperatuur van 35 graden of hoger wordt er niet gevaren.
  7. Eten en drinken mag mee in de zomp.
  8. Er is geen toilet aan boord. Op de werf in Enter is een toilet aanwezig, schipper heeft de sleutel. Op andere locaties is geen toilet.
  9. Indien honden niet te groot zijn, mogen ze aangelijnd mee aan boord (eventueel op schoot).
  10. Je gaat via een trapje aan boord. Zittend in een rolstoel kan men niet aan boord komen.

  

Werf en terras te Enter

Het terras en de ontvangstruimte zijn in de zomer geopend van dinsdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en zijn te bezoeken zonder boeking en zonder kosten. De kosten voor consumpties vind je elders op deze website onder hoofdstuk Waarf Enter. Dus als je in Enter gaat varen kun je een natje en droogje nuttigen ter plekke. Voor partijen en vergaderingen gelieve men wel te boeken.

 

Annuleren

Annuleren kan, na boeking ontvang je een bevestigings-e-mail met daarin een link.

 

Locatie-adressen

Er zijn 3 locaties waarvandaan wordt gevaren. Na de vaart komt de zomp weer terug op dezelfde locatie. Klik op adressen voor Google-maps.

  

 Online boeken

 

Contact

Boekingen voor Rijssen en Enter (incl. werf):
Boekingen Enterse Zomp
Eversdijk 6 A, 7468 PV  Enter
e-mail: boekingen@entersezomp.nl
tel. 0651773357
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur
zaterdag 09.00-15.30 uur.

---

Boekingen voor Hellendoorn:
Tourist Info/VVV Nijverdal
Willem Alexanderstraat 7c, 7442 MA Nijverdal
email: info@vvvnijverdal.nl
tel. 0548612729
Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag van 11:00 - 17:00
Dinsdag- en donderdagavond tot 20:00 uur.

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder