Partijen en vergaderen

Ontvangstruimte

De Waarf in Enter heeft interessante mogelijkheden voor vergaderingen, bijeenkomsten, reünies en dergelijke met daarbij een rondleiding en informatie over de geschiedenis en bouw nieuwe zomp. Alle technische faciliteiten zijn aanwezig en daarnaast kan er voor een zeer goede catering gezorgd worden voor bijvoorbeeld een smakelijke lunch. Het terras geeft een prachtig uitzicht over de Lee.

Kosten:

Catering, bekijk prijslijst
Gebruik scherm € 25,00
Facilitaire kosten € 65,00, in combinatie met vaart geen facilitaire kosten   

  Online boeken

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder