Combikaart

Vaste vaart + Musea Enter

Combikaarten voor een vaart te Enter plus bezoek aan musea te Enter.

Enter

  • Vaart één uur te Enter plus bezoek aan de musea aan de Hogebrink te Enter. 
  • Combikaarten zijn in de vaste vaarten-periode te koop op de Waarf en in de musea.

Het Zompenmuseum
Ooit telde Enter meer dan honderd schippers die met hun unieke platbodems, de typische Enterse zompen, een groot aandeel hadden in het goederenvervoer van oost naar west over de Regge, de goederen-snelweg van de 17e en 18e eeuw.

Klompenmuseum “Sköpke”
Een voetbalklomp, een smokkelklomp en nog honderden andere bijzondere  klompen uit binnen- en buitenland herinneren aan het klompenverleden van Enter.

Route naar de musea te Enter

Klompen-Zompenmuseum, Hogebrink 4, 7468 CB Enter.

  

<<< terug

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder