Uit Enters Nieuws, 14 juli 2021.

De Avondetappe promotie voor Enter

Mooie beelden dinsdagavond bij de Avondetappe, die werd uitgezonden vanaf de Waarf. Het dagelijkse programma rondom de Tour, met presentatrice Dione de Graaf, was naar gestreken in Enter en liet het dorp op z’n mooist zien. De wethouders Kortenhoeven & Ter Keurst boden Dione vooraf aan de uitzending klompen aan, die fraai beschilderd waren door Wilma Pluimers. Gasten op deze avond waren Hennie en zoon Tom Stamsnijder en Sven Nijs.

 

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder