Corona 2021

Dit zijn onze coronaregels:

Het maximum aantal personen voor varen (15 voor Enter/Rijssen, 14 voor Hellendoorn) geldt als alle meevarenden vaccinatie kunnen bewijzen door middel van gele boekje, Eu Digitaal Corona Certificaat (DCC), of bevestiging op papier dat men ontvangt na de vaccinatie. Een bewijs dat men binnen 72 uur getest is op Corona  volstaat ook. Dit alles geldt voor personen van 13 jaar en ouder. Iemand zonder bewijs kan alleen meevaren met mondkapje en als afstand van 1,5 meter tot die persoon aangehouden kan worden. 

Ook voor vergaderingen en partijen in de binnenruimte van de werf geldt de regel dat men een bewijs van vaccinatie of negatieve test kan laten zien.

    

  

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder