De Kooperaatsie Rijssen

 

De Kooperaatsie Rijssen is een samenwerkingsverband van de  Rijssense Musea, Pelmolen Ter Horst, de Enterse Zomp, Parkgebouw Rijssen en  Rijssens Leemspoor. Het doel van De Kooperaatsie is onder meer het kweken van belangstelling voor cultuur en historie bij jong en oud in Rijssen. Ook wil de stichting het Rijssens erfgoed onder de aandacht brengen bij bezoekers en toeristen. 

Ga naar de website van de Kooperatie.

 

De Kooperaatsie heeft het plan om een uitkijktoren te laten bouwen

Lees artikel uit dagblad Tubantia over dit initiatief.

Tubantia, 23 september 2021

Bouw uitkijktoren langs A1 bij Rijssen komt dichterbij

De lokale stichting De Kooperaatsie verwacht dat haar plan in het najaar van 2022 uitgevoerd is. De tussen 25 en 35 meter hoge uitkijktoren bij Rijssen staat, als het allemaal lukt, vanaf eind volgend jaar op een steenworp afstand van het vernieuwde fietsviaduct De Wakels en het ecoduct over de A1.

Lees meer

 

Eerder verscheen in Tubantia een artikel over De Kooperaatsie, interview met Jan Bakker. Toen heette de stichting nog "Coöperatie".

Tubantia, 12 september 2020

Lees meer

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder