Educatief Doe-centrum

 

 

LEADER

De Stichting Enterse Zomp is bezig voorbereidingen te treffen voor het inrichten van een Educatief Doe-centrum in de Twentse schuur bij de Waarf te Enter.

Om het Doe-centrum mogelijk te maken is een LEADER project gestart. LEADER staat voor "Liaison Entre Actions de Développement de l'Economie Rurale". Vrij vertaald betekent dat 'samenwerken voor plattelandsontwikkeling'. Het is een Europees subsidiëringsprogramma voor plattelandsontwikkeling. Er is subsidie aangevraagdvoor het Doe-centrum, met positief resultaat.

Presentatie voor de subsidieaanvraag

Je kunt de presentatie op verschiillende manieren bekijken en dowlnoaden. De inhoud is steeds dezelfde.

 
Diapresentatie PDF 

Tekst PDF 

 

Dit zijn de bedrijven waarmee we samenwerken om het Doe-centrum vorm te geven:

 

Film

Voor het Doe-centrum wordt een film gemaakt waarin wordt verteld over de tijd dat de zompen volop hun vracht vervoerden over de Regge. Behoorlijk wat mensen hebben zich gemeld om een rol te spelen in de film. Momenteel wordt aan de film gewerkt.

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder