Speciale vaarten voor groepen

Onderstaande vaarten kunnen Online worden geboekt. Voor tijden dat er  Vaste Vaarten zijn kan niet geboekt worden. Boeking is voor één groep per vaart. 

 

Combi Pelmolen te Rijssen

Waan u terug in oude tijden. Combineer een vaartocht met een bezoek aan de Pelmolen te Rijssen.

 

Overtoomtocht vanuit Hellendoorn of Rijssen

Maak een vaart met de zomp waarbij het hoogteverschil ter plaatse wordt overwonnen met de overtoom, leuk om mee te maken. 

  

Tocht naar Exoo en terug te Enter

Het is prachtig om het nieuwe Reggedal vanaf het water te bekijken. De zomp vaart vanaf de Enterse werf naar keerpunt Exoo en weer terug.

  

 Online boeken 

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder