In memoriam Gerrit Velten

Gerrit Velten

Sinds 2012 was Gerrit voorzitter van de Regionale Stichting Enterse Zomp. Hij vervulde zijn rol als voorzitter met hart en ziel en zette zich op onvermoeibare wijze in voor de stichting.

In de  periode van zijn voorzitterschap werden er zompen gebouwd, kwam Hellendoorn bij de stichting met zomp en botenloods, werd er een overstapsteiger bij Exoo gemaakt en ontstond het plan voor de Twentsche Schuur en daarna voor het project Doe-centrum. Gerrit zette zich in om alles waar hij mee bezig was zelf heel goed voor te bereiden en af te ronden. Altijd weer liet hij, in woord en daad, zijn grote waardering merken voor de vrijwilligers om hem heen.

De laatste tijd was hij erg druk met het Doe-centrum. Het is zeer verdrietig dat Gerrit, nu dit project zijn voltooiing nadert, het eindresultaat niet mag meemaken. We zullen Gerrit als voortvarende voorzitter, maar ook als mens, erg missen.

We wensen zijn nabestaanden heel veel sterkte toe.

3 september 2022 verscheen er een artikel in Tubantia t.g.v. het overlijden van Gerrit.

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder