De Wiezer, 21 september 2022

Ontdek Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal: Beleefweek

REGIO - In en rond Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en het Twents Reggedal is er van 1 tot 8 oktober een zogenoemde Beleefweek. Ontdek het gebied in de prachtige kleurige herfst. Geniet van het bos en de heide, de prachtige vergezichten, landschappen en de dynamische rivier De Regge. Er is voor iedereen wat te doen met meer dan veertig activiteiten.

De Beleefweek is een ontdekkingstocht door een groot gebied. Van Ommen tot Diepenheim en van Raalte tot  Almelo.

Er worden meer dan veertig activiteiten georganiseerd, waarvan twintig speciaal en alleen te boeken In deze Beleefweek. Uniek dus!", aldus Lilian Dieben, coördinator educatie en communicatie In het gebied.

Ga bijvoorbeeld varen op de Regge met zonsopkomst, ontdek de ontstaansgeschiedenis van voormalig sanatorium Krönnenzommer, flets een ontdekkingstocht met lekkers uit de streek of ga op zoek naar de schaapskudde. Dit is maar een kleine greep uit alle activiteiten die worden georganiseerd. Voor kinderen zijn er ook allerlei leuke doe activiteiten zoals bushcraft survivallen of een kijkje nemen op de boerderij. Ook als volwassene kun  je je handen uit de mouwen steken en de boswachter helpen.

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder