FAQ

Veelgestelde vragen

Algemeen

Hoe kan ik boeken?
Boeken voor vaarten tot 2 dagen van tevoren, boeken voor werf tot 7 dagen van tevoren, bij voorkeur via deze website. Afspraak wordt pas gemaakt nadat je aan het einde Afspraak bevestigen klikt. Ga naar Boeken, maak een Categorie-keuze door rondje aan te klikken. Maak keuze Afspraak (rondje), kies aantal personen en klik Volgende. Kies datum en tijd. Vul persoonlijke gegevens in, bij opmerkingen: uw wensen, bijzonderheden etc., klik Afspraak bevestigen. E-mailen en bellen kan eventueel ook.

Moet ik reserveringskosten of aanbetaling betalen?
Nee, wij vertrouwen er op dat u op geboekte tijd aanwezig bent.

Hoe kan ik annuleren?
Voor vaarten tot 2 dagen van tevoren voor partij, vergadering of trouwerij op de werf 7 dagen van tevoren. In de bevestigings-email staat een link hiervoor. Eventueel e-mailen of bellen kan ook.

Hoe gaat de betaling?
De betaling voor vaarten kan contant bij de schipper, eventueel op rekening. Voor werf kan dit op rekening. Op de werf kan met pin worden betaald.

Hoe vind ik de locaties?
Klik hier om naar blad info te gaan, waarop de 3 locaties met google-map-link staan. Ze staan ook op de bevestigings- email.

Kan ik parkeren bij de opstaplocaties?
Ja dat kan, er zijn voldoende parkeerplaatsen en bovendien gratis.

Varen

Wanneer is het vaarseizoen?
Vanaf begin april tot eind oktober. Een vaart in deze periode is te boeken. Voor vaste vaarten hoeft niet geboekt te worden. Vaste vaarten periode is van juli t/m augustus, in die periode is de boekingsmogelijkheid beperkter omdat de boot dan wordt gebruikt voor vaste vaarten. Tijdens boeking worden beschikbare tijden aangegeven.

Wat is een groepsvaart?
U huurt de boot met twee schippers. Kies zelf het monent waneer u wilt varen met een groep, mits beschikbaar.

Kan ik individueel of met een kleine groep meevaren?
Dat kan met vaarten die we op bepaalde tijden organiseren. Vaste vaarten gedurende de zomer vrijwel elke dag (juli-aug), zonder boeking. Enkele keren per jaar Bijzondere Vaarten, mits voldoende deelname, hiervoor gelieve men te boeken. Tijden en prijzen elders op deze website.

Moet ik altijd boeken/reserveren om mee te kunnen varen?
Voor een groepsvaart gelieve men te boeken. Individueel boeken alleen mogelijk voor Bijzondere Vaarten op bepaalde vaste tijden. Gedurende de zomer (juli-augustus) zijn er op vaste tijden Vaste Vaarten, individuele personen kunnen dan meevaren zonder te reserveren. Meer informatie over varen kunt u vinden op deze website.

Hoe lang duurt een vaart?
De meest geboekte vaart is de 1-uur-vaart, andere tijden zijn ook mogelijk. Enkele speciale vaarten duren langer vanwege de afstand. Bij boeking kan duur worden gekozen.

Wat kost een vaart?
De kosten worden aangegeven bij boeking, klik hier voor prijskaart varen.

Hoeveel mensen kunnen meevaren?
Enter en Rijssen max. 22 personen, Hellendoorn max. 18 personen, met kinderen mag dit aantal wat hoger zijn.

Hoeveel tijd voor de vaart moet ik aanwezig zijn?
Ongeveer 15 minuten.

Wordt er gevaren bij hoge temperatuur of bij regen?
Boven 32 graden wordt er niet gevaren, ook niet bij zeer onstuimig weer. Regen  is geen probleem, er zijn paraplu's aan boord.

Is er een toilet aan boord of in de buurt?
Op de zomp is geen toilet, in Enter is een toilet op de werf. In Rijssen kan men eventueel terecht bij de Pelmolen, in Hellendoorn is geen toilet aanwezig.

Zijn er zwemvesten aan boord?
Ondanks dat het water erg ondiep is, zijn er zwemvesten beschikbaar voor wie dat wil.

Mag er eten of drinken mee aan boord?
Ja dat mag.

Mogen honden mee aan boord?
Indien honden niet te groot zijn, mogen ze aangelijnd mee aan boord (eventueel op schoot).

Kan je met een rolstoel aan boord komen?
U gaat via een trapje aan boord. Zittend in een rolstoel kan men niet aan boord komen.

Werf, Ontdek & Doe

Wat kan ik doen op de werf?
Op de werf kunt u een partij of vergadering houden, de werf is ook een trouwlocatie. Hiervoor is boeking nodig. In het voorjaar, zomer en najaar is het terras geopend, boeking voor groepen, geen boeking voor individueel terrasbezoek.

Kan ik een afspraak maken om te overleggen en om eventueel de locatie te bekijken?
Stuur een email of bel ons. Het liefst hebben we dit soort overleg op maandagochtend op de werf.

Welk eten/drinken kan ik bestellen en wat kost het?
Voor uitgebreide prijskaart, klik hier.

Wat is Ontdek & Doe centrum?
Op de bovenverdieping van het bijgebouw van de werf is een centrum ingericht waar het verhaal van de zomp op een aantrekkelijke en gevarieerde wijze wordt verteld. Het is een eigentijds, interactief doe-centrum, waar bezoekers de cultuurhistorie van een zomp echt kunnen herbeleven. Van de bouw tot transport.

Kan ik een bezoek aan Ontdek & Doe reserveren?
Reserveren voor groepen kan in combinatie met een reservering voor de werf. In de vaste-vaart-periode kunt u individueel het centrum bezoeken.

   

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder