Varen in Enter

De Enterse Waarf

Tocht over de Lee en Regge

Varen in Enter begint en eindigt bij de Waarf, hier ligt de zomp genaamd "De Vriendschap".
Tijdens de vaart zijn er altijd twee schippers bij u aan boord. De ene stuurt en de andere schipper vertelt over de zomp, hun bouw en geschiedenis, de Regge en de flora en fauna waar u langs vaart. Tijdens de tocht die 1 uur duurt, zal de stemming er goed in komen, zeker als u trakteert op een hapje en een drankje...

Bezoekt U voor of na de tocht de Waarf om iets te nuttigen of een leuke herinnering aan te schaffen.

Tocht naar Exoo en terug te Enter

Het is prachtig om het nieuwe Reggedal vanaf het water te bekijken. De tocht vanaf de Enterse werf naar keerpunt Exoo en weer terug kan online worden geboekt.

Bijzondere vaarten voor individuele personen

U kunt individueel meevaren. Meer mensen kunnen boeken voor dezelfde vaart totdat de boot is volgeboekt. 

  • Avondroodtocht

Tot ziens op de Regge!

 

 Online boeken  

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder