Varen in Hellendoorn

Tocht over de Regge

Varen in Hellendoorn begint achter de ijsfabriek, je kunt varen met de Enterse zomp "de Schuttevaer".

Tijdens de vaart zijn er altijd twee schippers bij u aan boord. De ene stuurt en de andere schipper vertelt over de zomp, hun bouw en geschiedenis, de Regge en de flora en fauna waar u langs vaart. Tijdens de tocht die 1 uur duurt zal de stemming er goed in komen, zeker als u trakteert op een hapje en een drankje...

Overtoom

Heel speciaal is een vaart met een groep naar de Overtoom. Ervaar hoe de boot het hoogteverschil in de Regge al klunend overbrugt.  

Bijzondere vaarten voor individuele personen

Voor een bijzondere vaart gelieve men contact met ons op te nemen. 

 

Tot ziens op de Regge!

  

 Online boeken  

  

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder