Botenloods voor Hellendoorn

Geplaatst op: 24-04-2014

De financiering van het botenhuis, achter de ijsfabriek van Ola, is bijna rond. De voorbereidingen voor de loods zijn al gestart. Ook is een begin gemaakt met de bouw van de derde zomp.

Het loopt goed met de vrijwilligers. In de werkplaats van Hegeman is gestart met de voorbereidingen van de loods, de spanten en de kapconstructie. De bomen voor de botenloods zijn tegen een vriendenprijsje geleverd door Staatsbosbeheer en gezaagd bij zagerij Twente te Hellendoorn.

De Hellendoornse timmerlieden werken hard aan de voorbereidingen voor de bouw van de botenloods bij de Reggehaven, maar zoals iedereen in de krant heeft kunnen lezen: de gemeente is er niet in geslaagd tijdig alle vergunningen te leveren.

Sponsors van het project Hellendoorn  zijn de ondermeer de Rabobank, Leader, Roelvinkfonds, de gemeente, de provincie. Het blijkt in deze tijd van recessie vaak gemakkelijker om materialen te bemachtigen dan om geld te krijgen van bedrijven en instellingen.

Wanneer wordt begonnen met de echte bouw van het botenhuis, is afhankelijk van het tijdstip waarop we de benodigde bouwvergunning ontvangen van de gemeente Hellendoorn. 

Bouw van de zomp voor Hellendoorn.

De bouwploeg op De Waarf heeft in het najaar al een begin gemaakt met de bouw van de Hellendoornse zomp, of zoals men vroeger zei: een “schute”.  De planken zijn gezaagd, de hulpspanten liggen gereed en men is al een heel eind op weg met de productie van alle soorten klossen. De bouw gaat verder na de vakantie als de Lankheet-opdracht voor de Buurser pot is afgewerkt..

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder