Krommers geplaatst

Geplaatst op: 10-10-2016

De bouw van de nieuwste zomp vordert gestaag.

Onlangs werden de krommers geplaatst. Het bijzondere aan krommers is dat ze gemaakt worden van takken die natuurlijk gekromd zijn. Dit soort (eiken) takken die dan ook nog de juiste afmeting moeten hebben, zijn moeilijk te vinden. Het maken en plaatsen van de krommers is een tijdroevende klus, temeer omdat er nogal wat nodig zijn voor de complete zomp.

In de galerij van deze site zijn meer foto's te zien van de bouw van de zomp die nu aan de gang is.

klik hier om naar galerij te gaan.

 

 

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder