Marker palen voor Enters Reggedal

Geplaatst op: 15-01-2018

Binnenkort wordt een begin gemaakt om het Enters Reggedal opnieuw in te richten.

De bouwers van de Enterse zomp hebben marker palen hebben gemaakt die langs de Regge geplaatst zullen worden. De palen zijn robuust, gemaakt van eikenhout en zo'n 2 meter lang waarvan straks 80 cm in de grond zal verdwijnen. De blauwe slinger op de palen beeldt de loop van de Regge uit. De palen zullen op de meest markante plekken worden geplaatst onder meer bij Binnen Gaaits en daar waar de Entergraven en Twickelervaart in de Regge stromen. Via een QR code op de palen en een speciale app kan men dan alvast een idee krijgen hoe de natuur bij de Regge er straks uit komt te zien. 

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder