Twentse Schuur bij Waarf

Geplaatst op: 20-12-2018

De plannen om tegenover de bestaande scheepswerf in Enter een schuur te bouwen nemen een steeds vastere vorm aan. Binnenkort kan begonnen worden met de bouw. De gemeente Wierden heeft hiervoor vergunning afgegeven.

 
De schuur zal een belangrijke uitbreiding zijn van de Enterse scheepswerf De Waarf. De Twentse Schuur wordt een gebouw in Saksische stijl, zoals het hoofdgebouw nu is. Het gebouw is duurzaam en heeft een innovatief ontwerp. Er zullen veel lokale materialen worden gebruikt. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst die van de grond uit niet zijn te zien. Het gebouw van 14x15 meter wordt voor een deel door vrijwilligers gebouwd. In het niieuwe gebouw zal plaats zijn voor een educatieve ruimte, een trailerstalling en houtopslag. Bovendien komt er een ruime parkeerplaats.
 
De schuur is nodig omdat de scheepswerf De Waarf een toeristische trekker is geworden voor Enter. Het aantal bezoekers en vrijwilligers stijgt elk jaar. En daarmee ook de ambitie om meer te doen aan promotie van Enter en de Enterse zomp. De stichting Enters Reggedal is bezig het vaargebied van de Enterse zomp te ontwikkelen tot een gebied met veel natuurschoon. Dat zal de Waarf als toeristische trekpleister nog aantrekkelijker maken.

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder