Rabo Clubkas Campagne

Geplaatst op: 22-03-2019

Stem op Enterse Zomp

De Rabobank Rijssen-Enter organiseert van 19 maart tot 7 april 2019 de Rabo Clubkas Campagne, waarbij een bedrag van liefst € 50.000,- wordt verdeeld. De Stichting Enterse Zomp doet hier aan mee.

Klanten van de Rabobank (vanaf 12 jaar) ontvangen per post een unieke code waarmee gestemd kan worden, dit kan vanaf dinsdag 19 maart tot en met zondag 7 april 2019. In die periode kunnen via de stemsite van de Rabo, drie stemmen worden uitgebracht, maximaal 2 stemmen per vereniging of stichting. 

clubkascampagne.nl/rijssen-enter

Klanten die, om welke reden dan ook, niet online kunnen stemmen kunnen met hun stempas naar één van de Rabokantoren gaan waar medewerkers hen helpen met stemmen.

 

De Stichting Enterse Zomp gaat het geld gebruiken voor de bouw van een Twentsche Schuur in Saksische stijl, om daarmee nieuwe initiatieven mogelijk te maken en in verband met ernstig ruimtegebrek. Het wordt een prachtig gebouw passend bij de Scheepswerf De Enterse Waarf.

Veel vrijwilligers helpen mee om de Waarf en zompen in stand te houden. U draagt de Enterse Zomp toch ook een warm hart toe.

Als u klant bent bij de Rabobank Rijssen-Enter:

Stem op Enterse Zomp!

 

Alvast heel hartelijk dank.

 

Op 23 april is de finale-avond en zal bekend worden gemaakt welk bedrag de stemmen voor de Twentsche Schuur bij de Waarf opgebracht hebben.

We hopen dat u twee stemmen op Enterse Zomp uitbrengt, voor de derde stem bevelen wij aan:

Pelmolen Ter Horst, Rijssens Museum of Rijssens Leemspoor.

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder