Zomp gedoopt

Geplaatst op: 20-08-2019

Op zaterdagmorgen 17 augustus 2019 is de nieuwe Enterse zomp naar Dalfsen vervoerd om daar te worden gedoopt. Aan de vierde zomp is twee jaar lang elke maandag en dinsdag gebouwd op de scheepswerf de Enterse Waarf. Tonnie Kerkhof, Bert Meijer, Loy Taken, Dinant Harbers, Gerard Rikkert, Jan ten Brinke en Gradus Schepers zijn al die jaren enthousiast met de bouw bezig geweest wat heeft geresulteerd in een schitterende Enterse zomp. 

P & K heeft de zomp naar Ommen vervoerd en daar te water gelaten. Vandaar is de zomp met de bouwploeg gevaren naar Dalfsen. 

De voorzitter van de Vechtzomp Henk Nap kreeg van de voorzitter van de Enterse zomp Gerrit Velten een mastwortel aangeboden, waarna de nieuwe zomp aan de kade werd aangelegd.

De burgemeester van Dalfsen mevrouw Erica van Lente doopte de Enterse zomp door een emmer Vechtwater op de naam van de zomp "Vechtzomp" te gooien. Hiermee was een grote wens van het stichtingsbestuur van de Vechtzomp in vervulling gegaan

  

 

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder