Reggedal geopend

Geplaatst op: 08-10-2019

Het mooie Reggedal geopend

Het Reggedal bij Enter is omgevormd tot een prachtig gebied met een natuurlijke loop van het riviertje. Zo'n vierhonderd natuurliefhebbers uit Enter en omstreken namen er zaterdag 5 oktober 2019 een kijkje tijdens de open dag.

Wandelend of op de fiets langs een speciale route kon de Regge ontdekt worden. Langs de route was van alles te beleven: er was een viswedstrijd voor de jeugd, houtkunstenaars maakten een kunstwerk van in het Reggedal gekapt hout, er waren verhalenvertellers, huifkartochten voor minder validen, een wijnproeverij en nog veel meer. De start was in de feesttent bij de Enterse Waarf, veel mensen maakten gebruik van de mogelijkheid om een vaart met de zomp te maken.
 
 
 
 
 
Fotos HSV 't Zumpke

 

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder