Startsein bouw schuur

Geplaatst op: 27-10-2019

Het is zover, het startsein voor de bouw van de schuur bij de werf is gegeven.

Marinus Waanders toonde zich een echte shovelbestuurder door de eerste schep grond te verplaatsen voor de bouw van de schuur bij de werf. De bouw is hiermee feitelijk begonnen. Al op 1 november zal het het hoogste punt worden bereikt. Op 16 oktober heeft Enters-nieuws een artikel over deze gebeurtenis geplaatst. Henk Velten legt uit waardoor het idee van de schuur is ontstaan en waar die voor gebruikt zal worden. Het artikel kun je hier lezen.

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder