Film: Er was eens...

Geplaatst op: 17-01-2020

Film over de Regge en zomp

De videogroep Hellendoorn heeft een fraaie film gemaakt over de Regge en zomp. Er wordt iets verteld over hoe het vroeger was en hoe het nu is. Je ziet beelden van de nieuwe Regge en van de werf te Enter. Onlangs is een zomp, die door vrijwilligers werd gebouwd, in Dalfsen te water gelaten. Ook daar zijn opnames van te zien. Al met al een mooie film, die het waard is om bekeken te worden.

Klik hier om de film te bekijken

 

Hieronder alvast een impressie.

  

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder