Varen t/m oktober 2020

Geplaatst op: 08-07-2020

Bijgewerkt 18 september 2020.

 

We varen tot eind oktober!

Ondanks corona is het toch mogelijk om een vaart te maken met een van onze zompen. Nu verlengd tot eind oktober. We varen t/m 31 oktober 2020, alleen voor Enter en Rijssen. Voor Hellendoorn zijn er helaas voor dit seizoen geen vaarten meer mogelijk.   

De vaste vaarten en bijzondere vaarten zijn komen te vervallen. In plaats daarvan kun je boeken voor een vaart op de volgende tijden 13.00, 14.30, 16.00. voor de locaties Enter en Rijssen. Elke dag kan worden gevaren behalve 's zondags. De vaarten duren een uur. Er is voldoende tijd voor uit- en instappen.
De vaarten zijn alleen mogelijk voor groepen die geboekt hebben. Het aantal personen is vanwege de 1½ meter-maatregel beperkt, informatie hierover bij Alle boekingen. De prijs voor een groepsvaart is € 45,-, dit geldt voor alle drie locaties.

Als het weer het toelaat is ons terras bij de werf te Enter geopend op de volgende tijden: De hele maand september op woensdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Uiteraard hebben we de tafels zo geplaatst dat de 1½ meter-maatregel aangehouden kan worden. In principe is er geen beperking wat betreft het aantal bezoekers van het terras. Voor terrasbezoek hoeft niet geboekt te worden.

Nieuw in Rijssen! Om het compleet te maken: Boek een arrangement voor groepen van maximaal 6 volwassenen: Vaart op op de Regge en rondleiding op de Pelmolen te Rijssen. Combi-ticket-prijs € 50,- per groep.

Boeken kan snel en eenvoudig online via deze website.

Ga naar Online boeken, Alle boekingen  door op onderstaande afbeelding te drukken.

 

De eerste vaart in Rijssen na corona lock down 

 

Twente TV heeft midden juni een film geplaatst over de zomp. Gerrit Velten, de voorzitter van de Stichting Enterse Zomp, praat je bij.

De Enterse zomp De Vriendschap gooit woensdag 1 juli weer haar trossen los. Na maanden ‘op het droge’ vaart ze weer vanaf scheepswerf De Waarf in Enter.

De Vriendschap is, na haar jaarlijkse onderhoudsbeurt, helemaal klaar voor de vaartochten. De zomp was al vaarklaar vóór coronatijd, want vanaf medio maart lagen alle activiteiten op de scheepswerf stil. Maar nu mogen de schuiten de Regge weer op. Niet alleen De Vriendschap vanaf De Waarf, ook De Regt door Zee vanaf de Pelmolen in Rijssen en De Schuttevaer vanuit Hellendoorn.

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder