Corona: sluiting tot 1 juli 2020

Geplaatst op: 16-03-2020

In verband met het Corona-virus zijn er tot 1 juli 2020 geen activiteiten op de werf te Enter. Ook zullen er tot dan geen vaartochten zijn op de drie locaties. Voor de aangegeven periode kan er helaas geen boeking worden gemaakt. 

Na 1 juli zijn de openingstijden anders dan u van ons gewend bent. We werken aan een aangepast vaarschema voor de periode na 1 juli. Het aantal personen per vaart zal dan zeer beperkt zijn.

 

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder