Corona: vanaf 1 juli 2020 open

Geplaatst op: 16-03-2020

Bijgewerkt 5 juni 2020.

Corona hield ons geruime tijd uit de vaart maar er zijn weer boekingen mogelijk voor de periode na 1 juli 2020. Door de corona-maatregelen hebben we helaas ons programma behoorlijk moeten inkrimpen. Vanaf 1 juli zijn er elke dag, met uitzondering van 's zondags, vaarten mogelijk op de volgende tijden 13.00, 14.30, 16.00 en om 19.00 uur. De vaarten duren een uur. Er is voldoende tijd voor uit- en instappen.

De vaarten zijn alleen mogelijk voor groepen die geboekt hebben. Het aantal peronen is vanwege de 1½ meter-maatregel zeer beperkt. Voor Enter en Rijssen is het maximum aantal volwassenen (13 jaar of ouder) per vaart 6, voor Hellendoorn is dat 3. Voor alle drie locaties geldt dat er maximaal 6 kinderen onder de 13 jaar die uit het zelfde gezin/huishouden komen of die op het adres wonen van een of meer meevarende volwassenen, mee kunnen varen.

De prijs voor een groepsvaart is € 45,- , dit geldt voor alle drie locaties.

 

Boeken kan snel en eenvoudig online via deze website.

 Ga naar Online boeken door op onderstaande afbeelding te drukken.

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder