Varen t/m oktober 2020

Geplaatst op: 16-10-2020

Oorspronkelijk bericht 8-7-2020

 

We varen tot eind oktober.

Ondanks corona is het toch mogelijk om een vaart te maken met een van onze zompen. We varen t/m 31 oktober 2020, in Enter, Hellendoorn en Rijssen.

Wegens de laatste coronamaatregelen hebben we het maximum aantal personen voor vaarten moeten verlagen. Ook is het terras gesloten en kan de binnenruimte niet geboekt worden voor de periode tot 11 november 2020.

De vaste vaarten en bijzondere vaarten zijn komen te vervallen. In plaats daarvan kun je boeken voor een vaart op de volgende tijden 13.00, 14.30, 16.00. voor de drie locaties. Er kan gevaren worden op maandag t/m zaterdag. De vaarten duren een uur. Er is voldoende tijd voor uit- en instappen.
De vaarten zijn alleen mogelijk voor groepen die geboekt hebben. Het aantal personen is vanwege de 1½ meter-maatregel beperkt, informatie hierover bij Alle boekingen. De prijs voor een groepsvaart is € 45,-, dit geldt voor alle drie locaties.

Nieuw in Rijssen! Om het compleet te maken: Boek een arrangement voor groepen van maximaal 6 volwassenen: Vaart op op de Regge en rondleiding op de Pelmolen te Rijssen. Combi-ticket-prijs € 50,- per groep.

Boeken kan snel en eenvoudig online via deze website.

De eerste vaart in Rijssen na corona lock down 

 

Twente TV heeft midden juni een film geplaatst over de zomp. Gerrit Velten, de voorzitter van de Stichting Enterse Zomp, praat je bij.

De Enterse zomp De Vriendschap gooit woensdag 1 juli weer haar trossen los. Na maanden ‘op het droge’ vaart ze weer vanaf scheepswerf De Waarf in Enter.

De Vriendschap is, na haar jaarlijkse onderhoudsbeurt, helemaal klaar voor de vaartochten. De zomp was al vaarklaar vóór coronatijd, want vanaf medio maart lagen alle activiteiten op de scheepswerf stil. Maar nu mogen de schuiten de Regge weer op. Niet alleen De Vriendschap vanaf De Waarf, ook De Regt door Zee vanaf de Pelmolen in Rijssen en De Schuttevaer vanuit Hellendoorn.

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder