Boekingen 2020

Geplaatst op: 27-09-2020

Oorspronkelijk bericht 7-7-2020

Varen met de zomp op de Regge is weer mogelijk op onze drie locaties Enter, Rijssen, Hellendoorn, wel dient er vooraf geboekt te worden. Dit kan eenvoudig en snel via deze website. We bieden de mogelijkheden om een volledige zomp te huren voor 1 uur op vaste tijden, na de middag. Twee schippers begeleiden u op de vaart. 

Nieuw in Rijssen! Om het compleet te maken, arrangement voor groepen van maximaal 6 volwassenen: Vaart op op de Regge en rondleiding op de Pelmolen te Rijssen. Combi-ticket-prijs € 50,- per groep, te boeken via deze website.

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder