Mysterie

Geplaatst op: 06-07-2020

Mysterie aan de Regge: wat doet die graffiti-spreuk daar?


Bij meerdere opstappunten voor de zomp aan de Regge troffen we deze spreuk aan op het wegdek, wat heeft dat te betekenen? Tubantia geeft het antwoord. Het blijkt te gaan om een promotiecampagne.

Uit Tubantia 11-07-2019

Toeristen maken kennis met Twentse mentaliteit door graffitispreuken

Op meer dan zeventig toeristische locaties in Twente zijn op het wegdek Twentse 'graffitispreuken’ geplaatst. De spreuken moeten toeristen kennis laten maken met de mentaliteit van de Tukkers.

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder