Combi met Pelmolen Rijssen

Geplaatst op: 23-05-2021

Oorspronkelijk bericht 6-7-2020

Nu te boeken: Vaart op de Regge en rondleiding op de Pelmolen te Rijssen.

Arrangement voor groepen

De opstapplaats voor de zomp te Rijssen is bij de Pelmolen. Het is nu mogelijk een vaart met een bezoek aan de Pelmolen te combineren voor een speciaal tarief.  Zowel tijdens de vaart als bij de rondleiding kom je alles te weten over hoe het vroeger was en hoe beide fenomenen in stand worden gehouden. De natuur ervaren vanaf het water in een historische zomp is een belevenis op zich. Je kunt genieten van een prachtig uitzicht en van de natuur om en nabij de Regge.  Het is indrukwekkend te zien hoe de kracht van de wind de tandwielen van de molen kan laten draaien om olie met hoge druk uit het lijnzaad te slaan. De geur van warm lijnzaad komt je bij binnenkomst tegemoet.

Varen in combinatie met een rondleiding op de Pelmolen te Rijssen is te boeken op deze website. Tarief is € 50,-. per vaart+rondleiding. De boekingstijd is de vaartijd, duur van de vaart 1 uur.

  • Vaartijden voor combi-ticket: di. t.m vr. 13:00, 14:30, 16:00, t/m september 2021.
  • Openingstijden Pelmolen: di. t/m vr., apr. t/m sept.:10.00-17.00; okt. t/m mrt:13.00-17.00.

 

Bij vaart van 16:00 uur, molen vooraf  bezoeken. 
Let op dat je op tijd terug bent voor de laatste vaart van 16.00 uur.

  

Voor de wind  is de titel van een film over de zomp en de pelmolen, kom al vast in de stemming door de film te bekijken.

 Bekijk film Voor de Wind

 

 Ga naar online boeken 

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder