Foto's varen

Geplaatst op: 14-09-2020

Varen met de zomp is leuk, ook in corona-tijd. 

Vanwege corona hebben we ons programma moeten aanpassen, dat betekent niet dat een vaart niet leuk zou zijn. We kregen enthousiaste reacties binnen van mensen die een vaartocht hebben gemaakt. Bijgaande foto's werden gemaakt tijdens een tocht op 27 augustus 2020 te Hellendoorn en tijdens de monumentendag op 12 september 2020 bij de Pelmolen te Rijssen.

 

Hellendoorn

 

Rijssen, monumentendag

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder