Corona

Geplaatst op: 23-11-2020

Corona

Oorspronkelijk bericht 2-11-2020

Ondanks corona hebben we deze zomer toch kunnen varen. Veel mensen maakten gebruik van de mogelijkheid om een vaart te boeken op de prachtige Regge al was het aantal mensen per vaart minimaal. Op alle drie locaties werd flink gebruik gemaakt van de mogelijkheden. Nieuw dit jaar was dat er geboekt kon worden voor een combiticket om een vaart te maken op De Regge bij Rijssen en een bezoek aan de Pelmolen aldaar. Ook tijdens de nationale monumentendag waren we van de partij.

Het werfbezoek was helaas minder dan normaal vanwege de coroana-maatregelen. Dit jaar waren er geen rondleidingen. Gelukkig kon het terras wel bezocht worden zij het dat er periodes waren dat we ook het terras moesten sluiten.

Positief is dat er een begin gemaakt is met het bouwen van een nieuwe zomp.

Je zou kunnen zeggen dat we hebben geroeid met de riemen die we hadden. Laten we hopen dat corona snel voorbij zal zijn zodat we volgend jaar weer als vanouds bijzondere en vaste vaarten kunnen organiseren en dat de werf voluit bezocht kan worden.

 

Corona-maatregelen zijn aan aan verandering onderhevig, daarom is het moeilijk om aan te geven wat er mogelijk is de komende tijd. Neem zonodig contact met ons op voor de laatste stand van zaken.

Contact:

Eversdijk 6 A, 7468 PV  Enter
e-mail: boekingen@entersezomp.nl
tel. 0651773357
Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur
zaterdag 09.00-15.30 uur

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder