Boeken, Vaste vaarten, Corona

Geplaatst op: 24-07-2021

We varen weer

 

Corona informatie

Gelukkig zijn er versoepelingen, toch zijn er nog regels die we in acht moeten nemen. Regels veranderen soms, onze website wordt daarom regelmatig bijgewerkt.

Voor meer informatie over varen, werfbezoek en de daarbij behorende regels, klik op bovenstaande afbeelding of op Contact en Info

 

  Contact en Info 

 

 Ga naar online boeken

  

Vaste vaarten zonder boeking

 

Deze zomer varen we ook weer op vaste tijden in Enter en Hellendoorn. Je kunt dan zonder te boeken meevaren. Tevens bieden we combikaarten aan voor een vaart plus bezoek aan musea te Enter. Lees meer.

Het is helaas niet mogelijk gebleken vaste vaarten te organiseren in Rijssen.

 =================

Te boeken vaarten voor groepen

 

Op tijden dat er geen vaste vaarten zijn, kun je een groepsvaart boeken voor Rijssen, Hellendoorn en Enter. Beschikbare tijden worden getoond bij Online Boeken. N.B. Er zijn geen vaste vaarten in Rijssen, boekingen zijn wel mogelijk.

Combineer een vaart met een bezoek aan de Pelmolen te Rijssen. Lees meer.

    

Waarf Enter

Ons terras bij de Waarf te Enter is weer open. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 12.00 - 17.00 uur. 

Voor vergadering of partijen gelieve men te boeken.

 

 Ga naar online boeken

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder