Avondetappe

Geplaatst op: 14-07-2021

Op sfeervolle locaties ontvangt Dione de Graaff gasten uit de wielersport of liefhebbers daarvan aan de Avondetappe-tafel. Zij praat met wielrenners die nog koersen, met oud-coureurs en met gasten die zijdelings met de wielersport verbonden zijn of een passie voor de fiets en/of de Ronde van Frankrijk hebben.

  

13 juli 2021 was uitzending live vanaf de Waarf..

Er lag een zomp op de helling en een op het water. De interviewtafel stond op het terras, gelukkig werkte het weer mee. Zowel het gebouw als de zompen waren mooi belicht, inderdaad sfeervol. Dionne de Graaff voerde interessante gesprekken met Hennie en Tom Stamsnijder alsmede met Sven Nijs. Ellen ten Damme bracht een toepasselijk lied ten gehore. De opnames vanuit de lucht waren prachtig.  

De uitzending was een mooie promotie voor de Waarf en de zompen.

 

Zie hier enkele beelden uit het programma.

 

Klik hier om uitzending in zijn geheel te bekijken op NPO Start. De uitzending duurt ongeveer 45 minuten.

 

Klik hier om een filmpje van Twente TV over de voorbereiding te bekijken. De video op YouTube duurt ongeveer 3½ minuut. 

 

Klik hier om artikel te lezen uit Enters Nieuws, veel foto's.

 

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder