Ontdek de mogelijkheden

Geplaatst op: 30-06-2023

Vaste Vaarten

Locaties: Enter, Rijssen, Hellendoorn. Met een vaste vaart kun je meevaren zonder te boeken of te reserveren. De vaart duurt 1 uur. Volwassenen € 6,00  kinderen (4 t/m 12j) € 4,00.

RIJSSEN, ENTER, HELLENDOORN:

Tijdens de herfstvakantie zijn er op woensdag en zaterdag vaste vaarten op alle drie locaties:14,18,21,25,28 okt: 12.30,13.30,14.30 uur.

ENTER:

Als er vaste vaarten zijn is het terras open en kun je ook het Ontdek & Doe centrum te Enter bij de Waarf individueel bezoeken zonder boeking. Terras open 11:00-17:00 uur. Ontdek & Doe open 13:00-16:00 uur.

RIJSSEN:

Er zijn combikaarten verkrijgbaar bij de Pelmolen voor een vaste vaart te Rijssen en een bezoek aan de pelmolen te Rijssen, alleen op woensdag.

Dagen/tijden vaste vaarten:

Groen = dagen dat er vaste vaarten zijn.

Bijzondere vaarten

Individueel meevaren na boeking kan op bepaalde tijden, hiervoor organiseren we de bijzondere vaarten.

Deze zomer hebben we mooie vaatochten gehad. Er zijn dit jaar geen bijzondere vaarten meer.

Stier in de Regge 

Tijdens een van onze vaarten kregen we te maken met een nieuwsgierige stier die aan de zomp ging snuffelen. Bekijk het filmpje zomp en stier.

Ontdek & Doe

Groepen kunnen het nieuwe Ontdek & Doe centrum bij de werf te Enter bezoeken nadat boeking is gemaakt in combinatie met reservering ruimte bij de werf.

Als er vaste-vaarten zijn kun je ook het Ontdek & Doe centrum individueel bezoeken, zonder boeking. 13:00 tot 16:00 uur. Volwassenen € 4,50, kinderen (4 t/m 12j): € 2,50.

De Waarf, terras open

Op bepaalde tijden is het terras bij de werf te Enter open. De werf boeken voor een vergadering of partij kan ook. De werf is een trouwlocatie. 

Terras openingstijden.

  • In hoofdseizoen als er vaste vaarten zijn (t/m 3 sept) is het terras open van 11:00  tot 17:00 uur. 17 augustus gelsoten.
  • In het voor- en naseizoen is het terras open op woensdag en zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur. 

 

Online boeken voor groepen

Te boeken: Een vaart  op de Regge op een door u gewenst tijdstip, mits beschikbaar, u huurt de boot met 2 schippers. Een reservering voor de ruimte bij de werf. Een bezoek aan het nieuwe Ontdek & Doe centrum, in combinate met een boeking voor de werf.

  Ga naar online boeken

Speciale vaarten voor groepen

Maak een speciale vaart met een groep op een door u gewenst tijdstip, mits beschikbaar, u huurt de boot met 2 schippers.

  • Combi Pelmolen te Rijssen
  • Overtoomtocht vanuit Rijssen en Hellendoorn
  • Tocht naar Exoo en terug te Enter

 

Verkiezing Leukste uitje

De ANWB heeft ons genomineerd voor het Leukste uitje van Overijssel 2024.

.

 veelgestelde vragen

 Contact en Info

Folder

 

Lees / download onze folder

Het weer

 Ga naar buienradar

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder