Ontdek de mogelijkheden

Geplaatst op: 06-01-2023

 veelgestelde vragen

Online boeken voor groepen

Een vaart boeken om met een groep te varen op de Regge op een door u gewenst tijdstip, mits beschikbaar, u huurt de boot met 2 schippers. Maak een reservering voor de ruimte bij de werf. Een boeking maken voor een bezoek aan het nieuwe Ontdek & Doe centrum, in combinate met een boeking voor de werf, kan ook.

  Ga naar online boeken

Speciale vaarten voor groepen

Maak een speciale vaart met een groep op een door u gewenst tijdstip, mits beschikbaar, u huurt de boot met 2 schippers.

  • Combi Pelmolen te Rijssen
  • Overtoomtocht vanuit Rijssen en Hellendoorn
  • Tocht naar Exoo en terug te Enter

 

Vaste vaarten 2023

Vaste vaarten zijn er in juli en augustus op alle drie locaties, hiervoor hoeft niet te worden gereserveerd. Buiten deze periode zijn er vaste vaarten in de meivakantie en de herfstvakantie. In Rijssen kan ook in mei en juni op woensdagen met vaste vaarten worden meegevaren.

Bijzondere vaarten 2023

Individueel meevaren na boeking kan op bepaalde tijden, hiervoor organiseren we de bijzondere vaarten.

De Waarf, terras open

Op bepaalde tijden is het terras open. De werf boeken voor een vergadering of partij kan ook. De werf is een trouwlocatie. 

Ontdek & Doe

Te bezoeken nadat boeking is gemaakt in combinatie met reservering ruimte bij werf. Individueel  bezoeken zonder boeking kan gedurende vaste vaarten periode.

 Contact en Info

Het weer

 Ga naar buienradar

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder