Ontdek en Doe

Geplaatst op: 11-10-2022

Maart 2023

Voor ons nieuwe Ontdek & Doe centrum kunt u een boeking maken voor groepen, dit in combinatie met een reservering van de ruimte bij de werf.

Het bezoek aan het Ontdek & Doe centrum kost € 50,- per groep, te boeken vanaf april 2023.

 Online boeken

Gedurende de vaste vaarten periode kunnen individuele personen het centrum bezoeken zonder boeking, volwassenen € 4,50, kinderen € 2,50.

De officiële opening van het Ontdek & Doe-centrum is gepland voor 2 juni 2023.

Het centrum

Het Ontdek & Doe-centrum is een nieuwe plek om de geschiedenis van de streek beter zichtbaar te maken. Naast het ontvangen van bezoekers, wil de stichting kinderen en jongeren helpen bij de ontwikkeling van hun kennis. Dit doen we door het verhaal van de zomp in al zijn facetten op een aantrekkelijke wijze te vertellen. De bouw en de geschiedenis van de zomp zijn geplaatst tegen de achtergrond van haar natuurlijke omgeving, het Reggedal. 

Het centrum kwam tot stand samen met LEADER Zuidwest Twente, Europees Landbouwfonds, Provincie Overijssel, Gemeente Wierden. Bekijk het affiche van dit project.

 Zabawas is medesponsor van dit project.

Hartelijk dank voor de medewerking om dit prachtige centrum te realiseren. 

 

Laatste nieuws

VOOR MEER NIEUWS >>

Varen waar geen water is

ZOALS HET GING EN ZOALS HET GAAT

De Regge

De Regge is een regenrivier die vroeger al het water opving en als riool gebruikt werd. Nu is zij helder en zo schoon dat zelfs het ijsvogeltje weer is te zien.

Lees verder

Overtoom

Wie kent niet het woord overtoom? In de Regge passeert de zomp twee stuwen met hulp van overtomen, een lorrie waar de zomp opvaart en naar de andere kant getrokken wordt.

Lees verder

Geschiedenis

De Regge was wat nu de A1 is, dé levensader van Twente naar de Hanzesteden Zwolle en Kampen. 200 jaar geleden voeren hier honderden Enterse zompen en nu weer drie.

Lees verder

De Zompen

De zomp is een eikenhouten platbodem van ± 12 meter lang met fokzeil en grootzeil. Een fantastisch zeilschip en goed bestuurbaar en zeer geschikt voor ondiep water.

Lees verder